Zugrav Bucuresti

Preturi pentru toata lumea - 0762 129 363

Cum reparam spaletii dupa montarea ferestrelor pvc ?

Despre cum se umple distanta intre perete si tocul ferestrei pvc. Dupa cum bine stim, la blocurile din beton, peretii exteriori sunt dubli. Doua placi beton, si intre ele polistiren sau vata de sticla. Dupa ce montam o fereastra termopan, constatam ca placa din interiorul camerei este mai mica, si ramane o diferenta de cativa centimetri pana la tocul pvc. Intre tocul termopanului si perete acel spalet trebuie incarcat sau umplut. Am sa arat in cele ce urmeaza o solutie de a umple acel spalet astfel incat sa aducem coltul peretelui in drept cu tocul ferestrei.
Scule necesare:
– bormasina cu melc
– doua galeti
– cancioc
– spaclu
– cater
– ruleta
– gletiera
– mistrie
– bidinea

Materiale necesare:
– amorsa pentru tencuiala
– polistiren
– adeziv pentru polistiren
– plasa fibra de sticla
– coltare din aluminiu fara plasa
– chit pentru imbinari
– smirghel de 100
– glet

Reparatii spaleti ferestre termopan
Primul lucru care trebuie facut este sa taiem surplusul de spuma in urma fixarii ferestrei. Cu caterul taiem spuma la nivel cu tocul. Urmeaza sa curatam bine peretele cu spaclu, de zugraveala veche.

Dupa curatare se aplica amorsa cu bidineaua sau pensula. Masuram cu ruleta spatiul intre toc si perete sa stim ce polistiren cumparam ( ma refer la grosimea polistirenului ). Preparam materialul ( adezivul pentru polistiren ) in galeata. Adezivul trebuie facut mai gros pentru a sustine bine placa.

Masuram latimea dintre toc si coltul peretelui si taiem din placa de polistiren pe lung ( la un metru lungime ). Aplicam adeziv cu mistria pe placa.Punem polistirenul pe pozitie si batem cu palma pentru fixare.

Introducem adeziv cu spaclul sau gletiera pe margine. Taiem si punem plasa de fibra pe polistiren. Daca nu manuim bine gletiera si spaclul, trebuie lipit scoci de hartie pe tocul pvc. Dupa ce s-a uscat adezivul se monteaza coltarele fara plasa. Taiem coltarele la dimensiune si prindem in chit pentru imbinari. Urmeaza gletul. Sper ca a fost util acest articol. Spor la treaba!

Updated: 13 august 2017 — 6:59

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zugrav Bucuresti © 2017 - Toate drepturile rezervate !